Om mig

Om mig

SofiaEfter 20 år på Intersport har mitt intresse för fötter gjort att jag har tagit steget att utbilda mig till medicinsk fotterapeut.


Många kunder jag har träffat genom åren har berättat om sina olika fotbesvär. En del har haft så allvarliga problem att de knappt har kunnat gå, flera har uttryckt sin sorg i att inte kunna vara lika aktiva som förr. Att inte längre kunna ta sina dagliga promenader för att smärtan är för stor har gjort att jag velat göra allt för att hjälpa dem.


Att göra en fotanalys och ev. formgjuta sulor eller erbjuda andra inlägg. Att noggrant lyssna in kundens behov och utefter det hitta en individanpassad sko. Allt detta har för mig blivit en sport. Jag vill inte ge mig förrän kunden är nöjd och känner skillnad.


För det går att göra skillnad och det är just det som är min drivkraft.


Tacksamheten och uppskattningen man får är så otroligt mycket värd! När någon kund kommer tillbaka för att berätta att de kan ta sina dagliga promenader igen gör mig alldeles varm i hjärtat.


Just därför är fötter det som jag vill jobba med på heltid. Jag har insett att många människor går med fotproblem i onödan.


Sen ska man inte glömma bort nyttan av att göra fotgymnastik, som lätt går att göra tex. framför tv’n. Regelbunden träning kan verkligen ge fina resultat.


”Man ska vara rädd om sina fötter, de får stå ut med mycket möda, de ska hålla hela livet och går inte att byta ut.”


Medicinsk fotvård


Medicinsk fotvård förebygger, behandlar och lindrar besvär i fötter och underben.


De flesta kunder som söker medicinsk fotvård kan ha besvärande problem som nageltrång, förhårdnader/liktorn, fot-/nagelsvamp eller vårtor. Jag behandlar dessa problem och vägleder kunderna i förebyggande egenvård.


Många äldre människor som inte har den möjligheten att själva ta hand om sina fötter, söker därför hjälp för att få sina fötter ompysslade. Vid  vissa sjukdomar som ex. diabetes, reumatism och olika hudsjukdomar är medicinsk fotvård av största vikt för att undvika komplikationer.


Fler och fler upptäcker också lyxen och nyttan av att gå på fotvård utan att man har några större problem med sina fötter. Många blir förvånade att den sköna känslan av ”lätta fötter” sitter i så länge efter avslutad behandling, -testa du också!


Jag är diplomerad medicinsk fotterapeut och utbildad på Axelsons gymnastiska institut i Stockholm, medlem och försäkrad i Sveriges fotterapeuters yrkesförbund.


Hos mig kan du få alla typer av behandlingar inom medicinsk fotvård och även rådgivning inom allt som rör fötterna.


Axelsons logo


Sveriges Fotterapeuter logo


Kontakta

Adress: Folkungagården, Lilla Strömgatan 1, 611 34 Nyköping
E-post: info@sofiasfothalsa.se
Telefon: 0724434100

Öppettider

Varierande öppettider. Gå till bokningssida för att se tillgängliga tider.

Copyright © Sofia's Fothälsa All Rights Reserved.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.